DKK

Oldmoney graf
Ved du hvor meget 15 kroner i 1969 svarer til i dag?
Med Oldmoney kan du beregne det nu. Skriv beløbet du vil regne fra og vælg hvilke år, du vil omregne imellem. Det var det værd i dag!

Priser

Hvorfor stiger vores forbrug? Udforsk hvordan priserne på dagligvarer, teknologi og meget mere har udviklet sig i Danmark gennem tiden. Oldmoney giver dig indsigt i prisstigninger og deres betydning for din privatøkonomi.

Den nye forbrugerombudsmand, 54-årige cand.jur. Torben Jensen, blev udpeget 1. januar 2024. Han har været vicedirektør i Folketingets Administration, generalsekretær i Det Danske Advokatsamfund og kontorchef i Justitsministeriet. (Foto: Forbrugerombudsmanden)

Ny dom: Prisstigning var forbudt

Kendt forsikringsselskab lod over fire år privatkunders præmie stige uden varsel, og Forbrugerombudsmanden slæbte dem i retten. Nu får de danske kunder medhold.

En familiefar bøjer sig ned efter en vare i supermarkedets køledisk. Han bør nu holde ekstra øje med prisskiltet. (Foto: Coop)

Denne fødevare stiger 49 % på bare ét år

Selvom inflationen i Danmark er på vej ned, er der bestemte fødevarer, vi skal forvente vil stige markant i de kommende år. Find ud af hvilke produkter her.

Cykel eller tog? En rejsende skubber en cykel over perronen på Berlins hovedbanegård. Nu stiger prisen på togbilletter. (Foto: Deutsche Bahn)

Dyre togbilletter sender tysk inflation i vejret

Nye tal fra vores store naboland mod syd viser, at værdien af den tyske euro går den forkerte vej. Inflation stiger. Årsagen? Billige togbilletter forsvinder.

Carl-Johan Dalgaard er formand for De Økonomiske Råds formandskab, altså overvismand. Han er cand.polit. og ph.d. fra Københavns Universitet. Han har været ansat ved samme sted siden 2002 - siden 2008 som professor. (Foto: De Økonomiske Råd)

Vismænd er optimister: Inflationen vil falde

Vismændene tror på fremtiden for dansk økonomi. De vurderer nu, at væksten vil stige og inflationen vil dæmpes. Det kan betyde mindre aggressive prisstigninger.

Stephanie Lose (V) har været økonomiminister siden november. Hun er uddannet økonom fra Syddansk Universitet. (Foto: Venstre)

Regeringen spår fremgang i danskernes økonomi

Lønningerne i Danmark vil stige. Det samme vil huspriserne, viser regeringens nye økonomiske redegørelse. Inflationen ser ud til at falde til ro. Se nøgletallene.

Villaen Fredheimvej 21 i Vedbæk blev ifølge Boligsiden Danmarks dyreste ejendomshandel i 2023. Den blev opført i 1986, har et boligareal på 255 m2 samt et grundareal på 2.001 m2. Villaen blev ifølge Tinglysningen i juli 2023 solgt til hele 75 mio. kr. (Foto: Skråfoto/Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur)

Boligpriserne faldt i 2023

Der blev solgt flere ejendomme i København, mens priserne faldt mest i Nordjylland. Se hvordan ejendomspriserne udviklede sig i din landsdel.

Ifølge Oldmoneys beregning er den chokoladeovertrukne vaniljeis-pind, der sælges fra blandt andet danske benzintanke og kioskers isfrysere, blevet nøjagtig 8,3 % mindre i år. (Foto: Frisko/Oldmoney)

Magnum: Derfor er din is blevet mindre

Kendt ismærke tager nu nye kneb i brug i kampen mod inflationen. Vil gøre danskerne sundere, lyder forklaringen

Chips fra Doritos og Pringles, slik fra M&M's, yoghurt og vaskemiddel. Der findes utallige eksempler på produkter, der skrumper i størrelse, uden at falde pris. En skidt tendens, advarer Forbrugerrådet Tænk. (Collage: PR-fotos)

Er du også blevet snydt? Nu straffes 'shrinkflation'

Priskrigen raser i supermarkederne. Men et særligt fænomen narrer forbrugere verden over. Nu indfører Sydkorea straf mod fødevareproducenter, der snyder på vægten. Se listen over de mest kendte fødevarer, der er skrumpet, uden at blive billigere.

Arbejde på højspændingsanlæg ved Vejle. (Foto: Maria Tuxen Hedegaard/Energinet)

Tjek prisen: Se din elregning gennem 20 år

Danskernes forbrug af strøm er steget massivt - det samme er prisen pr. kWh. Find ud af hvor meget elprisen er vokset siden 2004.

Roskilde Festival er kult blandt både unge og ældre. Her skrigende festivalgængere til koncert på Danmarks verdensberømte musikfestival sidste år. (Foto: Roskilde Festival)

Billetprisen fordoblet på 20 år: Så meget koster Roskilde Festival i år

Kender du også nogen der skal til Europas største festival? Adgang til ungdommens populære musikfestival er ikke nogen billig fornøjelse. Oldmoney har analyseret billetpriserne igennem 53 år.

(Foto: Peter Larsen Kaffe)

Kendt mærke: Derfor stiger prisen på kaffe

Danske kaffedrikkere må til lommerne - nu stiger priserne på kaffebønner, lyder det fra storproducent.

Det var prisstigninger i kultur- og fritidssektoren, der topppede i marts måned. Det viser inflationstal fra Danmarks Statistik. Her billede fra Det Kongelige Teaters Gamle Scene på Kongens Nytorv i Københavns indre by. (Foto: Det Kgl. Teater)

Priserne steg i marts

I marts steg det samlede forbrugerprisindeks med 0,9 % i forhold til samme måned året før. I februar var den tilsvarende stigning 0,8 %. Den lidt højere inflation i marts i forhold til sidste måned skyldes især prisændringer på tøj, gas og elektricitet, viser nye tal.

Faktisk er det oftest de højere priser, der er en udfordring for at få budgetterne til at hænge sammen. Christian Heebøll Hammer er analysechef i Finans Danmark, som står bag den nye rapport om unge og penge. (Foto: Finans Danmark)

Banker: Dårlig økonomi presser de unge

Danske unge har ondt i økonomien. Selvom den høje inflation har lagt sig for nu, er lønnen er ikke fulgt med de høje priser. Det giver landets yngste voksne dårlig livskvalitet og mistrivsel, viser ny undersøgelse.

Der er kommet så meget styr på inflationen, at renten kan blive sat ned igen i løbet af året, vurderer Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank efter nye tal fra Danmarks Statistik (Foto: Danske Bank)

Priserne stiger i Danmark

Priserne blev i januar 1,2 % højere end sidste år, viser nye tal. Men dansk medicin-gigant giver håb for dansk økonomi, spår cheføkonom.

Den klassiske Big Mac består af to oksekødsbøffer, sauce, smelteost med cheddar, salat, hakkede løg og pickles i sesambolle. Den indeholder ifølge burgerkoncernen 512 kcal og koster i dagens Danmark 39 kroner. (Foto: McDonald's)

Hvorfor elsker økonomer Big Mac?

Verdens mest solgte burger, er også talnørdernes yndlings. Men hvorfor er klassikeren fra McDonald's økonomernes favorit, når vi taler om priser, købekraft og inflation? Det er der en ganske særlig forklaring på.

DK-Benzin var en dansk kæde af tankstationer, som blev grundlagt i 1982, under mottoet 'Kør dansk'. I 2004 blev selskabet opkøbt af OK Benzin, som lukkede den sidste DK-Benzin i 2009. Her en skitse til deres første tankstation (Foto: DK-Benzin)

Tjek prisen: Det har benzin kostet gennem 50 år

De fleste danskere har mærket de svingende - og stigende - priser på brændstof gennem årene. Oldmoney har samlet fortællingen fra 1970 til i dag - se benzinprisen år for år og gå på opdagelse i den danske benzinhistorie.

Glade unge mennesker med hver deres fadøl til en 50'er. Roskilde Festival løber i år af stablen 29. juni til 6. juli 2024 (Foto: Flemming Bo Jensen/Roskilde Festival)

Derfor steg fadøl med 3 kr. på Roskilde Festival

Skal du også på Roskilde i år? Så tag en ekstra pengeseddel med til dine kolde drikke. I 2023 steg prisen på en fadøl nemlig til 50 kr. Stigende omkostninger, lyder forklaringen fra festivalschef.

Skal man have ungerne med i biffen, må man tænke på billetpriserne, viser nye tal fra biograferne (Foto: Nordisk Film Biografer)

Prisen på en tur i biografen er steget på få år

Danskere må smide flere penge, hvis de vil ind og se de nyeste film på det store lærred. En biografbillet er steget med en femtedel på blot fire år.

Steve Jobs præsenterede den første iPhone i 2007. Her et smilende par med deres nye mobiler ved premieren på iPhone 11 Pro i Apple Store på Champs-Élysées i Paris 20. september 2019 (Foto: Apple)

Sådan har prisen på iPhones udviklet sig

Siden lanceringen for 12 år siden af iPhone 3G i 2008 på det danske marked har priserne været stødt stigende. For første gang sammenlignes prisudviklingen justeret for forbrugerprisudviklingen.

For 50 år siden kunne man købe en billet til bare 30 kroner - nu koster den 75 gange så meget (Foto: Flemming Bo Jensen/Roskilde Festival)

Så meget har en Roskilde-billet kostet gennem årene

Er du også vild med rock, øl og beer pong? Så må du betale mere end 10 gange af det, dine forældre og bedsteforældre måtte slippe i de glade 70'ere.

Indgangsportal til Danmarks Statistik på Østerbro i København (Foto: DST)

Fortsat stabil forbrugertillid

Forbrugertillidsindikatoren er i februar -0,5 og ligger dermed fortsat på et stabilt niveau. De seneste 6 måneder har niveauet svinget mellem -0,7 og 3,6 med et gennemsnit på 1,4.

I halen på finanskrisen: Danskerne skal tage inflationen alvorligt, mener økonom (Foto: Danske Bank)

Danskernes økonomi på glatis

Om blot fem år vil energipriser, rentebetaling, fødevarer og beskatning fylde mere af vores økonomi, mens vores købekraft daler, og vores huspriser, friværdi og beskæftigelse ligger stille, siger Danske Bank.

Kvinder for dybere rynker over penge-bekymringer end mænd, viser ny undersøgelse. Kvinder føler et stort ansvar for den daglige økonomi, mener forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen (Foto: Nordea)

Kvinder bekymrer sig mest om penge

Økonomiske trusler som arbejdsløshed, bankkrise og stigende fødevarepriser giver kvinder flere rynker end mænd.

annonce

Vil du være foran når priserne stiger?

Spar penge og investér klogt - bliv klædt på med det gratis nyhedsbrev fra Oldmoneys redaktion Læs mere

Mest læste
Anbefaling

Følg prisudviklingen

Vil du også være først når priserne er på vej op eller ned? Følg Oldmoney på dit sociale medie

Læses lige nu
annonce
Mest omregnede
 • 1.000 kr.
  1950 › 1951
 • 1.000 kr.
  1959 › 1960
 • 1.000 kr.
  1989 › 1990
 • 500 kr.
  1928 › 2024
 • 1 kr.
  1900 › 2024
 • Slå inflationen

  Bliv klogere på investering med Oldmoneys investeringsguides