DKK

Oldmoney graf
Ved du hvor meget 15 kroner i 1969 svarer til i dag?
Med Oldmoney kan du beregne det nu. Skriv beløbet du vil regne fra og vælg hvilke år, du vil omregne imellem. Det var det værd i dag!

Historie

Rejs tilbage i pristiden med Oldmoney og opdag de økonomiske begivenheder, der har formet Danmark. Fra vikingernes handel til nutidens digital økonomi.

Børsbygningen har skiftet udseende adskillige gange for endeligt i 1883 at opnå sin nuværende skikkelse. Det var med opførslen af kviste på tagets sydside i perioden 1879-1883, hvor også tagbeklædningen blev ændret fra bly, blik og tegl til kobber. (Historisk kobberstik)

Børsen brænder: Her er historien om de gamle penges højborg

En af Danmarks vigtigste kulturarvskatte, Børsbygningen, går op i røg. Skaderne er endnu uoverskuelige, ødelæggelserne enorme. Oldmoney giver dig historien om Christian IV's arkitektoniske ikon over København, som fra vugge til grav var centrum for dansk handel og erhvervslivets penge.

23,5 millioner tusindkronesedler er i omløb i Danmark. Der er specielt én grund til, at den store seddel udfases. Kontanter anvendes i dag kun til cirka ti procent af betalingerne i fysiske butikker, ligesom at 90 procent af alle betalinger med kontanter i butikkerne er på under 500 kroner (Foto: Nationalbanken)

Snart værdiløs: Så meget var 1000-kronesedlen værd

Når 1000-kronesedlen har været i cirkulation blandt danskerne i 50 år, er det slut. Nationalbanken gør vores 'tusse' ugyldig i 2025. Oldmoney tegner et portræt af Danmarks største pengeseddel fra vugge til grav. Her er historien om 1000-kronesedlen.

Matador er et dansk brætspil, der internationalt kendes som Monopoly. Det er bygget over den amerikanske klassiker The Landlord's Game fra 1903, men kom til Danmark i 1936 (Foto: Oskar Herrik Nielsen/Oldmoney)

Så meget er dine matadorpenge værd i dag

Danmarks mest populære brætspil handler om at få sine penge til at gro. Men har du tænkt over, hvad værdien af dine 30.000 kroner i startpenge egentlig ville svare til i dag? Oldmoney har regnet sig frem og giver dig svaret.

Matadors Agnes og Laurits 'Røde' Jensen blev gift i kirken - festen holdt de i lejligheden. Med til bords havde de deres hjertevarme udlejer, Katrine Larsen (Foto: Else Tholstrup/DR)

Agnes og Røde lejede sig ind for 20 kr. - hvad er det i dag?

Elsker du også Matador? Læs med her, når vi undersøger hvad man egentlig betalte for at bo i Korsbæk.

annonce

Vil du være foran når priserne stiger?

Spar penge og investér klogt - bliv klædt på med det gratis nyhedsbrev fra Oldmoneys redaktion Læs mere

Mest læste
Anbefaling

Følg prisudviklingen

Vil du også være først når priserne er på vej op eller ned? Følg Oldmoney på dit sociale medie

Læses lige nu
annonce
Mest omregnede
 • 1.000 kr.
  1950 › 1951
 • 1.000 kr.
  1959 › 1960
 • 1.000 kr.
  1989 › 1990
 • 500 kr.
  1928 › 2024
 • 1 kr.
  1900 › 2024
 • Slå inflationen

  Bliv klogere på investering med Oldmoneys investeringsguides