DKK

Oldmoney graf
Ved du hvor meget 15 kroner i 1969 svarer til i dag?
Med Oldmoney kan du beregne det nu. Skriv beløbet du vil regne fra og vælg hvilke år, du vil omregne imellem. Det var det værd i dag!

Løn

Få indsigt i lønstigninger og den økonomiske udvikling på det danske arbejdsmarked. Fra minimumsløn til topdirektørers gager - Oldmoney dækker, hvordan løn påvirker vores privatøkonomi og levevilkår.

Carl-Johan Dalgaard er formand for De Økonomiske Råds formandskab, altså overvismand. Han er cand.polit. og ph.d. fra Københavns Universitet. Han har været ansat ved samme sted siden 2002 - siden 2008 som professor. (Foto: De Økonomiske Råd)

Vismænd er optimister: Inflationen vil falde

Vismændene tror på fremtiden for dansk økonomi. De vurderer nu, at væksten vil stige og inflationen vil dæmpes. Det kan betyde mindre aggressive prisstigninger.

Stephanie Lose (V) har været økonomiminister siden november. Hun er uddannet økonom fra Syddansk Universitet. (Foto: Venstre)

Regeringen spår fremgang i danskernes økonomi

Lønningerne i Danmark vil stige. Det samme vil huspriserne, viser regeringens nye økonomiske redegørelse. Inflationen ser ud til at falde til ro. Se nøgletallene.

Brian Friis Helmer er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank. Han er ikke overrasket over de nye løntal for 2023. (Foto: Arbejdernes Landsbank)

Danskerne får mere i løn - men kan det mærkes?

Der er godt nyt til de hårdtarbejdende danskere. Lønningerne vokser - men det gør priserne også. Overhaler lønnen inflationen?

Tilbudsjagt i tre generationer: Mormor, mor og datter handler ind til aftensmad. De fleste danskere må i disse år kigge en ekstra gang på prisskiltene, når de går på indkøb. Her billede fra Føtex, som er blandt de store supermarkeder, der konkurrerer benhårdt om at tilbyde de billigste varer. (Foto: Salling Group)

Sådan vinder du over inflationen

Har du ligesom mange andre danskere svært ved at få pengene til at slå til? Lær at besejre inflationen og bevare din købekraft. Oldmoney guider dig med 10 ekspertråd til at slå de stigende priser og beskytte din privatøkonomi.

Faktisk er det oftest de højere priser, der er en udfordring for at få budgetterne til at hænge sammen. Christian Heebøll Hammer er analysechef i Finans Danmark, som står bag den nye rapport om unge og penge. (Foto: Finans Danmark)

Banker: Dårlig økonomi presser de unge

Danske unge har ondt i økonomien. Selvom den høje inflation har lagt sig for nu, er lønnen er ikke fulgt med de høje priser. Det giver landets yngste voksne dårlig livskvalitet og mistrivsel, viser ny undersøgelse.

(Foto: Dansk Arbejdsgiverforening)

Reallønnen falder for alle

Priserne stiger mere end lønnen, og det gælder på både det statslige, kommunale og private område. Reallønnen falder derfor for alle.

Lønudviklingen for kvinder på det danske arbejdsmarked er katastrofal, advarer fagforeningsboss. Her billede fra HK Privats kongres (Foto: HK/Privat)

Mænds løn steg mere end kvinders

I 2010 voksede løngabet mellem mænd og kvinder for første gang i fem år, viser lønstatistik fra HK.

Det er Mie Dalskov Pihl, privatøkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som står bag rapporten (Foto: AE)

Danskere får historisk lav indkomst­fremgang

I 2011 kan de danske familier se frem til en historisk lav indkomstfremgang - tager man højde for prisstigningen på varer og tjenester, er der tale om en realøkonomisk tilbagegang for de danske familier.

annonce

Vil du være foran når priserne stiger?

Spar penge og investér klogt - bliv klædt på med det gratis nyhedsbrev fra Oldmoneys redaktion Læs mere

Mest læste
Anbefaling

Følg prisudviklingen

Vil du også være først når priserne er på vej op eller ned? Følg Oldmoney på dit sociale medie

Læses lige nu
annonce
Mest omregnede
 • 1.000 kr.
  1950 › 1951
 • 1.000 kr.
  1959 › 1960
 • 1.000 kr.
  1989 › 1990
 • 500 kr.
  1928 › 2024
 • 1 kr.
  1900 › 2024
 • Slå inflationen

  Bliv klogere på investering med Oldmoneys investeringsguides