DKK

Oldmoney graf
Ved du hvor meget 15 kroner i 1969 svarer til i dag?
Med Oldmoney kan du beregne det nu. Skriv beløbet du vil regne fra og vælg hvilke år, du vil omregne imellem. Det var det værd i dag!

Magasin

Vi dykker ned i Danmarks pengehistorie og udforsker prisstigninger på alt fra iPhones til festivalbilletter. Følg med, når Oldmoney graver dybere i den udvikling, der påvirker danskernes økonomi, løn, opsparing, investeringer og forbrug.

Det går den rigtige vej med inflationen i Norge. Men også for danskere, der besøger nabolandet. (Foto: Nils S. Aasheim/Norges Bank)

Lavere inflation svækker den norske krone

Nye tal viser at inflationen i vores naboland mod nord er på vej ned - mere end ventet. Det styrker danske overfor norske kroner. Oldmoney sammenligner Norges inflation med Danmarks.

De svenske forbrugerpriser faldt i juni med 0,1 %. Det er samtidig første gang i tre år, at den svenske inflation ligger under målet på 2,0 % (Foto: Sveriges Riksbank)

Svensk inflation undrer: Overraskende fald

Økonomer havde ventet en inflation i Sverige på 1,6 %, men den endte i juni på bare 1,3 %. Billigere hoteller og prisfald på tøj er en del af forklaringen.

Ældre pengesedler i Danmark udfases allerede fra 13. maj 2025. Her udsnit af 1000-kronesedlen. (Foto: Nationalbanken/Oldmoney)

Tiden rinder ud: Danskerne brænder inde med milliarder af kontanter

Nationalbanken opfordrer danskerne til at kigge efter 1000-kronesedler og ældre pengesedler i sommerferien. Så mange kontanter, som udgår, ligger vi inde med.

Danske boligejere har godt i vente - renten på deres lån kan nemlig falde efter bedring i amerikansk økonomi. Her billede fra Middelalderbyen af byhuset Klosteret med omkringliggende ejerlejligheder og butikker i Klosterstræde ved Gråbrødre Torv, København K. (Foto: Oskar Herrik Nielsen/Oldmoney)

USA's inflation ned: Her er danskernes fordel

Der er positivt nyt fra den anden side af Atlanten. Inflationen i den amerikanske dollar falder. Det kan betyde lavere rente på danske boliglån.

Talrige danske ismejerier har igennem det sidste århundrede konkurreret om de lækkersultne danskeres blikke med flotte udsmykninger rundt om i sommerlandet. Her iskiosken på Østergade i Kolding, foråret 1985 (Foto: Kolding Stadsarkiv)

Is-pris: Her er favoritterne fra din barndom

Selvom priserne på is kun er blevet dyrere, er ismejeriernes retro-plakater for de fleste af os fulde af nostalgi. Oldmoney har samlet 30 historiske skilte fra de danske isboder gennem 70 år.

200-kronesedler gøres klar til at blive distribueret i det danske samfund. Frem til 2016 blev pengesedlerne trykt i Danmark. (Foto: Danmarks Nationalbank)

Nu falder dansk inflation igen

Inflationen er tilbage under 2 %. Det er godt nyt for de danske forbrugere. Men priserne vil snart stige igen, advarer ekspert. Se hvilke varer der bliver billigere.

En stor andel af københavnernes affald ender på forbrændingsanlæget Amager Bakke, der blev opført i 2017. (Foto: Hufton+Crow)

Dit affald er blevet dyrere - meget dyrere

Lov om affaldssortering fra 2020 har vist sig at blive en dyr affære. Gebyr er blevet hele 17 gange dyrere end minister varslede. Danskerne tager skraldet.

Det 60. amerikanske præsidentvalg finder sted tirsdag d. 5. november 2024. Valget står mellem Trump og Biden. (Foto: The White House/Oldmoney)

Inflation blev hovedtema i præsidentdebat

Da de to kandidater til verdens måske mest magtfulde embede tørnede sammen for første gang på tv, var den amerikanske inflation et af de vigtigste emner.

Selvom det danske spilmarked blev liberaliseret i 2012 har Danske Spil fortsat monopol på at udbyde lotto. Jf. loven anvendes mindst 45 % af den samlede indskudssum til gevinster. Den første lodtrækning fandt sted i 1989. (Foto: Danske Spil)

Ny rekord: Her er de 10 største lottogevinster

Den heldige vinder af historiens største danske lotto-gevinst er lige blevet trukket. Oldmoney giver dig listen over de største præmier udloddet i Danmark nogensinde.

Den ansvarlige myndighed i tilfælde af katastrofer og krig introducerer nu begrebet ‘betalingsberedskab’. (Foto: Beredskabsstyrelsen)

Nationalbanken om krisesituation: Du bør have penge parat

Myndighederne optrapper nu beredskabet, da en nært forestående krisesituation kan ramme Danmark. Danskerne bør ‘preppe’ - også redde penge. Læs anbefalingerne her.

» Næste side
annonce

Vil du være foran når priserne stiger?

Spar penge og investér klogt - bliv klædt på med det gratis nyhedsbrev fra Oldmoneys redaktion Læs mere

Mest læste
annonce
Anbefaling

Følg prisudviklingen

Vil du også være først når priserne er på vej op eller ned? Følg Oldmoney på dit sociale medie

Læses lige nu Mest omregnede
 • 1.000 kr.
  1950 › 1951
 • 1.000 kr.
  1959 › 1960
 • 1.000 kr.
  1989 › 1990
 • 500 kr.
  1928 › 2024
 • 1 kr.
  1900 › 2024
 • Slå inflationen

  Hvordan får man penge til at gro?

  Bliv klogere på investering med Oldmoneys investeringsguides

  Redaktionen anbefaler