DKK

Oldmoney graf
Ved du hvor meget 15 kroner i 1969 svarer til i dag?
Med Oldmoney kan du beregne det nu. Tast beløbet du vil regne fra og vælg hvilke år, du vil omregne imellem. Det var det værd i dag!

Magasin

Vi dykker ned i Danmarks pengehistorie og udforsker prisstigninger på alt fra iPhones til festivalbilletter. Følg med, når Oldmoney graver dybere i den udvikling, der påvirker danskernes økonomi, løn, opsparing, investeringer og forbrug.

Børsbygningen har skiftet udseende adskillige gange for endeligt i 1883 at opnå sin nuværende skikkelse. Det var med opførslen af kviste på tagets sydside i perioden 1879-1883, hvor også tagbeklædningen blev ændret fra bly, blik og tegl til kobber. (Historisk kobberstik)

Børsen brænder: Her er historien om de gamle penges højborg

En af Danmarks vigtigste kulturarvskatte, Børsbygningen, går op i røg. Skaderne er endnu uoverskuelige, ødelæggelserne enorme. Oldmoney giver dig historien om Christian IV's arkitektoniske ikon over København, som fra vugge til grav var centrum for dansk handel og erhvervslivets penge.

Karsten Ree er tidligere ejer af Den Blå Avis. I dag ejer han blandt andet rejseselskabet Africa Tours. (Foto: DBA)

Karsten Ree: Her er det dyreste jeg har solgt i Den Blå Avis

Selvom han hører til blandt Danmarks rige erhvervsmænd holder Karsten Ree sig ikke for god til at gøre en handel i Den Blå Avis, som han selv har ejet. Læs her, hvad det dyreste er, han har solgt på DBA.

Franskmanden Christine Lagarde er formand for Den Europæiske Centralbank (ECB), EUs pendant til Nationalbanken. Hun blev født 1. januar 1956 i Paris. (Foto: European Central Bank)

Alting var meget billigere i gamle dage

Har du også hørt dine ældre sige det? Faktisk er der en logisk forklaring på, at jo længere vi har levet, desto højere oplever vi priserne - et begreb kaldet opfattet inflation.

Det var prisstigninger i kultur- og fritidssektoren, der topppede i marts måned. Det viser inflationstal fra Danmarks Statistik. Her billede fra Det Kongelige Teaters Gamle Scene på Kongens Nytorv i Københavns indre by. (Foto: Det Kgl. Teater)

Priserne steg i marts

I marts steg det samlede forbrugerprisindeks med 0,9 % i forhold til samme måned året før. I februar var den tilsvarende stigning 0,8 %. Den lidt højere inflation i marts i forhold til sidste måned skyldes især prisændringer på tøj, gas og elektricitet, viser nye tal.

Christian Kettel Thomsen er nationalbankdirektør - som den øverst placerede økonom i Danmark er han kongeligt udnævnt, men i praksis udpeget af regeringen til at stå i spidsen for udformning og tilpasning af landets pengepolitik. Kettel tiltrådte embedet i februar 2023 og har tidligere været bl.a. departementschef i Statsministeriet - en position, der regnes for at være den højeste position i landets embedsværk. (Foto: Nationalbanken)

Dansk inflation er på rette kurs

​Inflationen er faldet kraftigt det seneste halvandet år, bl.a. på grund af store prisfald på energi. Men lønstigningerne er de højeste, vi har set i mange år, og det er fortsat med til at presse priserne op, viser ny analyse fra Nationalbanken.

Der gik ikke mere end et år, før regeringen brød sit eget løfte om ikke at afskaffe flere af danskernes fridage. Mette Frederiksen lover, at det bliver den sidste helligdag, der inddrages – så længe Socialdemokratiet ellers danner regering sammen med Moderaterne og Venstre. Her ses hun i samtale med nationalbankdirektør Christian Kettel Thomsen under en mindehøjtidelighed for den danske 1000-kroneseddel, afholdt på seddeltrykkeriet i Høje-Taastrup, februar 2024. (Foto: Statsministeriet)

Regeringen vil afskaffe 2. påskedag

APRILSNAR: Det ser sort ud for den danske krone. Dagens friske inflationstal skræmmer økonomer, der varsler højere priser på æg. Nationalbanken reagerer med en kovending omkring den ellers dødsdømte 1000-kroneseddel. Regeringen er rystet – statsministeren åbner nu op for afskaffelse af 2. påskedag allerede fra næste år og bemærker især de historisk høje priser på fiskekonserves. Kommentator peger på salg af TV 2 som en nødvendighed, givet statens stigende omkostninger.

Faktisk er det oftest de højere priser, der er en udfordring for at få budgetterne til at hænge sammen. Christian Heebøll Hammer er analysechef i Finans Danmark, som står bag den nye rapport om unge og penge. (Foto: Finans Danmark)

Banker: Dårlig økonomi presser de unge

Danske unge har ondt i økonomien. Selvom den høje inflation har lagt sig for nu, er lønnen er ikke fulgt med de høje priser. Det giver landets yngste voksne dårlig livskvalitet og mistrivsel, viser ny undersøgelse.

Der er kommet så meget styr på inflationen, at renten kan blive sat ned igen i løbet af året, vurderer Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank efter nye tal fra Danmarks Statistik (Foto: Danske Bank)

Priserne stiger i Danmark

Priserne blev i januar 1,2 % højere end sidste år, viser nye tal. Men dansk medicin-gigant giver håb for dansk økonomi, spår cheføkonom.

I en suveræn førerposition over største selskabsskatteydere ligger ejerselskabet bag Danmarks største virksomhed, Novo Nordisk. Her adm. direktør Kasim Kutay og bestyrelsesformand Lars Rebien Sørensen (Foto: Novo Holdings)

Top 10: De betalte mest i skat

I 2022 betalte danske selskaber 94 mia. kr. i selskabsskat - det er 18 mia. mindre end året før. De største skatteydere var banker, energiselskaber og medicinalfirmaer. Se hele listen her.

Danskere over 30 år vil huske den dynamiske sofasælger fra møbelkædens fjernsynsreklamer, der blev en landeplage i Danmarks tv-stuer. Biva-Pigen, med det borgerlige navn Millie Korsdal, gjorde den familieejede møbelkæde kendt - hun endte med at overtage sin fars livsværk og sælge det for over en halv milliard (Foto: Biva)

Husker du Biva-Pigen? Her er hun i dag

Vi ses i Biva! Hun kom i lære i farens møbelforretning, og sammen byggede de deres livsværk med 36 butikker. Nu er Millie Korsdal ejendomsinvestor og mangemillionær.

» Næste side

Vil du være foran
når priserne stiger?

Spar penge og investér klogt - bliv klædt på med det gratis nyhedsbrev fra Oldmoney


Mest læste

Anbefaling

Følg prisudviklingen

Vil du også være først når priserne er på vej op eller ned? Følg Oldmoney på dit sociale medie

Læses lige nuMest omregnede

 • 1.000 kr.

  1950 › 1951

 • 1.000 kr.

  1959 › 1960

 • 1.000 kr.

  1989 › 1990

 • 500 kr.

  1928 › 2024

 • 1 kr.

  1900 › 2024