DKK

Oldmoney graf
Ved du hvor meget 15 kroner i 1969 svarer til i dag?
Med Oldmoney kan du beregne det nu. Skriv beløbet du vil regne fra og vælg hvilke år, du vil omregne imellem. Det var det værd i dag!

Magasin

Vi dykker ned i Danmarks pengehistorie og udforsker prisstigninger på alt fra iPhones til festivalbilletter. Følg med, når Oldmoney graver dybere i den udvikling, der påvirker danskernes økonomi, løn, opsparing, investeringer og forbrug.

SVM-regeringens erfarne erhvervsminister, Morten Bødskov (S), ender i en kovending om 1000-kr.-sedlen. (Foto: Erhvervsministeriet)

Minister: Butikker skal tage imod 1000-kronesedlen

Regeringen skifter mening: Først ville erhvervsminister Morten Bødskov (S) give butikker lov til at afvise 1000-kronesedler ved køb under 500 kr. Nu hæves grænsen.

Stephanie Lose (V) har været økonomiminister siden november. Hun er uddannet økonom fra Syddansk Universitet. (Foto: Venstre)

Regeringen spår fremgang i danskernes økonomi

Lønningerne i Danmark vil stige. Det samme vil huspriserne, viser regeringens nye økonomiske redegørelse. Inflationen ser ud til at falde til ro. Se nøgletallene.

Nationalbanken lukkede sit eget trykkeri i 2016, fordi efterspørgslen efter nye sedler og mønter er faldet igennem en årrække. Seddelpressen og møntprægningen sker nu hos eksterne leverandører. (Foto: Nationalbanken)

Nye penge: Nu skal du vælge

Danskerne får nye pengesedler. Nationalbanken har åbnet for konkurrence om, hvilke motiver der skal på vores kontanter. Valget står imellem otte store danskere.

Villaen Fredheimvej 21 i Vedbæk blev ifølge Boligsiden Danmarks dyreste ejendomshandel i 2023. Den blev opført i 1986, har et boligareal på 255 m2 samt et grundareal på 2.001 m2. Villaen blev ifølge Tinglysningen i juli 2023 solgt til hele 75 mio. kr. (Foto: Skråfoto/Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur)

Boligpriserne faldt i 2023

Der blev solgt flere ejendomme i København, mens priserne faldt mest i Nordjylland. Se hvordan ejendomspriserne udviklede sig i din landsdel.

Efter Nationalbankens bekendtgørelse om at visse ældre sedler og den aktuelle 1000-kroneseddel vil blive ugyldige efter den 31. maj 2025, har der særligt været fart på brugen af 1000-kronesedlen. Her billede af bundter af 1000-kronesedler fra Nationalbankens pengetrykkeri. (Foto: Nationalbanken)

12 milliarder ude at svømme: Så mange 1000-kronesedler har vi tilbage

Danskerne har lige nu stadig millioner af 1000-kronesedler liggende derhjemme. Pengene bliver værdiløse, lyder den kontante melding fra Nationalbanken.

Argentinas præsident er en presset mand. Med verdens højeste inflation - og det har den været længe - skal han lede landet igennem en afgrundsdyb økonomisk krise. Javier Milei er i øvrigt uddannet økonom. (Foto: World Economic Forum)

Chok i Sydamerika: Her er inflationen 287 %

På den anden side af jorden er inflationen blevet så høj, at centralbanken begynder at udstede sedler til en værdi af 10.000 pesos. Her er landet med verdens højeste inflation.

Jeppe Juul Borre er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, og leder af Økonomisk Sekretariat i banken. Han er blandt de mest citerede økonomer i Danmark. (Foto: Arbejdernes Landsbank)

Nye inflationstal: Vanvittig lav

Prisstigningerne fortsætter med at aftage. Det viser dugfriske tal for inflationen i april. Eksperter kalder dagens nyhed en lettelse for danskerne, men advarer om, at det snart kan vende.

Brian Friis Helmer er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank. Han er ikke overrasket over de nye løntal for 2023. (Foto: Arbejdernes Landsbank)

Danskerne får mere i løn - men kan det mærkes?

Der er godt nyt til de hårdtarbejdende danskere. Lønningerne vokser - men det gør priserne også. Overhaler lønnen inflationen?

Ifølge Oldmoneys beregning er den chokoladeovertrukne vaniljeis-pind, der sælges fra blandt andet danske benzintanke og kioskers isfrysere, blevet nøjagtig 8,3 % mindre i år. (Foto: Frisko/Oldmoney)

Magnum: Derfor er din is blevet mindre

Kendt ismærke tager nu nye kneb i brug i kampen mod inflationen. Vil gøre danskerne sundere, lyder forklaringen

Chips fra Doritos og Pringles, slik fra M&M's, yoghurt og vaskemiddel. Der findes utallige eksempler på produkter, der skrumper i størrelse, uden at falde pris. En skidt tendens, advarer Forbrugerrådet Tænk. (Collage: PR-fotos)

Er du også blevet snydt? Nu straffes 'shrinkflation'

Priskrigen raser i supermarkederne. Men et særligt fænomen narrer forbrugere verden over. Nu indfører Sydkorea straf mod fødevareproducenter, der snyder på vægten. Se listen over de mest kendte fødevarer, der er skrumpet, uden at blive billigere.

» Næste side
annonce

Vil du være foran når priserne stiger?

Spar penge og investér klogt - bliv klædt på med det gratis nyhedsbrev fra Oldmoneys redaktion Læs mere


Mest læste
Anbefaling

Følg prisudviklingen

Vil du også være først når priserne er på vej op eller ned? Følg Oldmoney på dit sociale medie

Læses lige nu
annonce

Mest omregnede
  • 1.000 kr.
    1950 › 1951
  • 1.000 kr.
    1959 › 1960
  • 1.000 kr.
    1989 › 1990
  • 500 kr.
    1928 › 2024
  • 1 kr.
    1900 › 2024

  • Slå inflationen

    Bliv klogere på investering med Oldmoneys investeringsguides