Oldmoney graf
Do you know how much €15 in 1999 is today?
With Oldmoney you can calculate it now. Enter the amount you want to calculate and choose from when to when. That's how much it was worth today!

Reallønnen falder for alle

Grafik: FTF
Grafik: FTF

Priserne stiger mere end lønnen, og det gælder på både det statslige, kommunale og private område. Reallønnen falder derfor for alle.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som FTF har samlet.

De ansatte i staten får mindre i løn, end de gjorde sidste år. Lønudviklingen i staten var i sidste kvartal af 2010 på 2,5 procent, mens den i første kvartal i år er faldet til 2,0 procent. Lønudviklingen i den kommunale sektor er gået fra 1,6 procent i fjerde kvartal 2010 til 1,7 procent i første kvartal i år. Også i den private sektor er der udsigt til negativ lønudvikling. Danmarks Statistik forventer først at offentliggøre tallene for den private sektor den 16. juni, men tallene for fjerde kvartal 2010 viser en lønudvikling på det private område på 2,2 procent. Dansk Arbejdsgiverforening vurderer, at lønudviklingen for første kvartal i år bliver 2,1 procent på deres område.

Forbrugerpriserne stiger, og prisniveauet i april er steget med 2,9 procent, viser forbrugerprisindekset. I februar, som tallene for lønudviklingen bygger på, lå udviklingen på 2,7 procent. Det betyder, at lønudviklingen i samtlige sektorer er mindre end udviklingen af priserne, og at reallønnen falder for alle.

Læs hele notatet fra FTF her.