annonce
DKK

Oldmoney graf
Ved du hvor meget 15 kroner i 1969 svarer til i dag?
Med Oldmoney kan du beregne det nu. Skriv beløbet du vil regne fra og vælg hvilke år, du vil omregne imellem. Det var det værd i dag!

Magasin

Vi dykker ned i Danmarks pengehistorie og udforsker prisstigninger på alt fra iPhones til festivalbilletter. Følg med, når Oldmoney graver dybere i den udvikling, der påvirker danskernes økonomi, løn, opsparing, investeringer og forbrug.

Brian Friis Helmer er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank. Han er ikke overrasket over de nye løntal for 2023. (Foto: Arbejdernes Landsbank)

Danskerne får mere i løn - men kan det mærkes?

Der er godt nyt til de hårdtarbejdende danskere. Lønningerne vokser - men det gør priserne også. Overhaler lønnen inflationen?

Ifølge Oldmoneys beregning er den chokoladeovertrukne vaniljeis-pind, der sælges fra blandt andet danske benzintanke og kioskers isfrysere, blevet nøjagtig 8,3 % mindre i år. (Foto: Frisko/Oldmoney)

Magnum: Derfor er din is blevet mindre

Kendt ismærke tager nu nye kneb i brug i kampen mod inflationen. Vil gøre danskerne sundere, lyder forklaringen

Chips fra Doritos og Pringles, slik fra M&M's, yoghurt og vaskemiddel. Der findes utallige eksempler på produkter, der skrumper i størrelse, uden at falde pris. En skidt tendens, advarer Forbrugerrådet Tænk. (Collage: PR-fotos)

Er du også blevet snydt? Nu straffes 'shrinkflation'

Priskrigen raser i supermarkederne. Men et særligt fænomen narrer forbrugere verden over. Nu indfører Sydkorea straf mod fødevareproducenter, der snyder på vægten. Se listen over de mest kendte fødevarer, der er skrumpet, uden at blive billigere.

Arbejde på højspændingsanlæg ved Vejle. (Foto: Maria Tuxen Hedegaard/Energinet)

Tjek prisen: Se din elregning gennem 20 år

Danskernes forbrug af strøm er steget massivt - det samme er prisen pr. kWh. Find ud af hvor meget elprisen er vokset siden 2004.

Tilbudsjagt i tre generationer: Mormor, mor og datter handler ind til aftensmad. De fleste danskere må i disse år kigge en ekstra gang på prisskiltene, når de går på indkøb. Her billede fra Føtex, som er blandt de store supermarkeder, der konkurrerer benhårdt om at tilbyde de billigste varer. (Foto: Salling Group)

Sådan vinder du over inflationen

Har du ligesom mange andre danskere svært ved at få pengene til at slå til? Lær at besejre inflationen og bevare din købekraft. Oldmoney guider dig med 10 ekspertråd til at slå de stigende priser og beskytte din privatøkonomi.

Roskilde Festival er kult blandt både unge og ældre. Her skrigende festivalgængere til koncert på Danmarks verdensberømte musikfestival sidste år. (Foto: Roskilde Festival)

Billetprisen fordoblet på 20 år: Så meget koster Roskilde Festival i år

Kender du også nogen der skal til Europas største festival? Adgang til ungdommens populære musikfestival er ikke nogen billig fornøjelse. Oldmoney har analyseret billetpriserne igennem 53 år.

Aldrig før har danskerne haft flere cifre på deres konti, lyder det fra Nationalbanken. Og den samlede indlånssum vil kun stige den næste tid, vurderer ekspert. Mange danskere vil nemlig i april få penge tilbage i skat - og det får bankbøgerne til at bugne. (Foto: Nationalbanken)

Så mange penge har danskerne i banken

Vi har rekordmange penge stående på bankbogen, viser Oldmoneys opgørelse. Se hvordan danskernes opsparing er vokset gennem 10 år, når man renser for inflation.

(Foto: Peter Larsen Kaffe)

Kendt mærke: Derfor stiger prisen på kaffe

Danske kaffedrikkere må til lommerne - nu stiger priserne på kaffebønner, lyder det fra storproducent.

Kong Frederik kommer til at pryde danskernes kontanter, når han inden længe bliver motivet på danske kroners mønter. Her et dugfrisk gallaportræt af kongen dateret 25. april 2024. (Foto: Steen Evald/Kongehuset)

Kong Frederik får sine egne mønter

​Nationalbanken igangsætter arbejdet med at forberede mønter med den nye regent, efter at H.M. Kong Frederik 10. er udråbt som konge af Danmark.

Børsbygningen har skiftet udseende adskillige gange for endeligt i 1883 at opnå sin nuværende skikkelse. Det var med opførslen af kviste på tagets sydside i perioden 1879-1883, hvor også tagbeklædningen blev ændret fra bly, blik og tegl til kobber. (Historisk kobberstik)

Børsen brænder: Her er historien om de gamle penges højborg

En af Danmarks vigtigste kulturarvskatte, Børsbygningen, går op i røg. Skaderne er endnu uoverskuelige, ødelæggelserne enorme. Oldmoney giver dig historien om Christian IV's arkitektoniske ikon over København, som fra vugge til grav var centrum for dansk handel og erhvervslivets penge.

annonce

Vil du være foran når priserne stiger?

Spar penge og investér klogt - bliv klædt på med det gratis nyhedsbrev fra Oldmoney


Mest læste

Anbefaling

Følg prisudviklingen

Vil du også være først når priserne er på vej op eller ned? Følg Oldmoney på dit sociale medie

Læses lige nu


annonce

Mest omregnede

  • 1.000 kr.

    1950 › 1951

  • 1.000 kr.

    1959 › 1960

  • 1.000 kr.

    1989 › 1990

  • 500 kr.

    1928 › 2024

  • 1 kr.

    1900 › 2024


  • Slå inflationen

    Bliv klogere på investering med Oldmoneys investeringsguides