Oldmoney graf
Do you know how much €15 in 1999 is today?
With Oldmoney you can calculate it now. Enter the amount you want to calculate and choose from when to when. That's how much it was worth today!

Bolig er en dårlig investering

Invester dine penge i aktier i stedet for bolig, hvis du vil tjene penge, lyder rådet. Foto: Lillian Møller
Invester dine penge i aktier i stedet for bolig, hvis du vil tjene penge, lyder rådet. Foto: Lillian Møller

Man kan investere i huse - til gengæld den økonomiske er risikoen stor. Tjen hellere dine penge på aktier.

Boligen er og bliver en elendig investering. Det fremgår af beregninger, som Nordea har foretaget for Politiken, og som sammenligner afkast og risiko for henholdsvis boliger og aktier set over de sidste 50 år (hvilket Oldmoney.dk giver dig mulighed for, red.)

For det første giver aktier et meget bedre afkast end boliger.

Købte man i 1956 et hus til 100.000 kroner, ville det være fire millioner værd i dag. Købte man i stedet aktier, ville de være 35 millioner værd. Købte man det samme hus i 1993, ville det have kostet 1,4 millioner kroner, og gevinsten ved salg i dag ville altså have været 2,6 millioner.

Havde man investeret pengene i aktier i stedet for huset, ville afkastet have været seks millioner kroner. Den eneste bolig købt i 1993, der har slået aktiemarkedet, er et parcelhus på Frederiksberg – selv København kan ikke følge med aktierne.

"Moralen i det her er, at man skal opfatte boligen som noget, der giver en nytte i hverdagen – man skal ikke putte penge i den, fordi man jagter det bedste afkast," siger Helge Pedersen og understreger følgende pointe ved boliginvestering:

"Skal man endelig gøre det, skal man være sikker på, at man gør det et sted, hvor værdien er virkelig langtidsholdbar.


Related