DKK

Oldmoney graf
Ved du hvor meget 15 kroner i 1969 svarer til i dag?
Med Oldmoney.dk kan du beregne det nu. Tast beløbet du vil regne fra og vælg hvilke år, du vil regne imellem. Det var det værd i dag!

Kvinder bekymrer sig mest om penge

Kvinder for dybere rynker over penge-bekymringer end mænd, viser ny undersøgelse. Foto: Jan Kronvold
Kvinder for dybere rynker over penge-bekymringer end mænd, viser ny undersøgelse. Foto: Jan Kronvold

Økonomiske trusler som arbejdsløshed, bankkrise og stigende fødevarepriser giver kvinder flere rynker end mænd.

Kvinder er mere bekymrede end mænd, når det gælder alle de forskellige ting, der på den ene eller anden måde kan spænde ben for familiens økonomi.

Hvad enten det drejer sig om stigende fødevarepriser eller risikoen for en ny bankkrise, er det kvinderne, der har de fleste og dybeste panderynker.

Det viser en undersøgelse, som Nordea har foretaget blandt 1.028 danskere mellem 16 og 65 år.

Af 18 forskellige hændelser, der kan påvirke familien økonomi negativt, er der kun to, hvor mænd er mere bekymrede end kvinder. Det er, når det gælder afkastet på opsparing, aktier med videre, og når det gælder skat.

De 16 andre - som for eksempel grønne afgifter, fødevarepriser og risikoen for ikke at have råd til at tage på ferie - holder flest kvinder vågne om natten.

"Jeg tror, at det afspejler den traditionelle ansvarsfordeling, vi stadig finder i de fleste familier, hvor kvinden er 'indenrigsminister' med ansvar for den daglige økonomi," siger Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea til Søndagsavisen.dk.


Læs også

Kommentarer