DKK

Oldmoney graf
Ved du hvor meget 15 kroner i 1969 svarer til i dag?
Med Oldmoney.dk kan du beregne det nu. Tast beløbet du vil regne fra og vælg hvilke år, du vil regne imellem. Det var det værd i dag!

Bank: Inflationsfrygten er overdrevet

Foto: verdenifolgecharlotte.blogspot.com
Foto: verdenifolgecharlotte.blogspot.com

Selvom inflationen stiger og dette går ud over danskernes privatøkonomi, er der ingen grund til bekymring, mener Handelsbanken.

Inflationen både herhjemme og i Europa er steget, og det har fået euroen og den danske krone til at stige: Finansmarkedet tror nemlig, at højere inflation vil får Den Europæiske Centralbank (ECB) til at hæve renten allerede i tredje kvartal i år.

Men det tror Handelsbanken ikke på. Ifølge epn.dk mener bankens økonomer, at "inflationen næppe bliver af truende karakter", og at banken ikke umiddelbart ændrer sine forventninger om, "at en første renteforhøjelse først vil ske om et års tid".

Banken mener ganske enkelt, at finansmarkederne, der i obligations- og valutakurserne har indregnet en euro-renteforhøjelse i 3. kvartal, har overreageret.

"Inflationsforventningerne er generelt steget på det sidste, og selv om risiciene er taget til, har vi imidlertid fortsat svært ved at tro på, at inflationen for alvor magter at bide sig fast," skriver banken.

"Vi vurderer, at inflationsskrækken er en smule overdreven og af mere midlertidig karakter, og på samme vis kan renteforventninger have fået et vel stort skub opad på den konto. Hvis vi har ret, bør inflationsforventningerne trække nedad igen inden længe."


Læs også

Kommentarer