DKK

Oldmoney graf
Ved du hvor meget 15 kroner i 1969 svarer til i dag?
Med Oldmoney kan du beregne det nu. Skriv beløbet du vil regne fra og vælg hvilke år, du vil omregne imellem. Det var det værd i dag!

Karsten Ree: Her er det dyreste jeg har solgt i Den Blå Avis

Karsten Ree er tidligere ejer af Den Blå Avis. I dag ejer han blandt andet rejseselskabet Africa Tours. (Foto: DBA)
Karsten Ree er tidligere ejer af Den Blå Avis. I dag ejer han blandt andet rejseselskabet Africa Tours. (Foto: DBA)

Selvom han hører til blandt Danmarks rige erhvervsmænd holder Karsten Ree sig ikke for god til at gøre en handel i Den Blå Avis, som han selv har ejet. Læs her, hvad det dyreste er, han har solgt på DBA.


Rigmand, motorsport-entusiast og realitystjerne.

Karsten Ree har mange titler, men det er nok de færreste, der ved, at han angiveligt også er flittig køber og sælger på DBA.

annonce
Det fortæller han i et interview med sin gamle avis.

"Jeg har købt og solgt alt fra surfbræt til biler og autodele. Det har jeg selvfølgelig," siger Karsten Ree.

Jeg har solgt mange ting, blandt andet en Land Rover Discovery - eller jeg har faktisk solgt to. Til 100.000 og 200.000 kroner

Karsten Ree om sine salg på DBA

Selvom man skulle tro, at 78-årige Karsten Ree lagde DBA på hylden, da han i 2008 solgte virksomheden til amerikanske eBay, så er det langt fra tilfældet.

Det falder nemlig den aldrende købmand naturligt at købe og sælge. Ydermere har han også tjent gode penge på ting, han har haft til salg, fortæller han.
FAKTA

Historien om danskernes handelsavis

Den Blå Avis (DBA) er Danmarks største formidler af køb og salg mellem private. Selskabet blev i 1981 startet af Jac Nellemann, der efter udgivelsen af den første avis fik Karsten Ree ombord som kompagnon.

DBA (samt Bilbasen og Bilinfo) beskæftiger i alt ca. 200 medarbejdere, som er placeret på domicilerne i Højbjerg ved Århus og Christianshavn. dba.dk har i dag ca. 1,2 mio. besøgende pr. måned og er derfor en af de største handelssider på nettet i Danmark.

Virksomheden bag dba.dk og bilbasen.dk blev i 2008 solgt til amerikanske eBay for en samlet pris på 2,1 milliarder kroner.

eBay solgte i juni 2020 hele sin classifieds forretning til den norske virksomhed Adevinta, der er delvist ejet af eBay og af den norske medievirksomhed Schibsted.

En del af aftalen var, at Schibsted overtog den danske del af eBay Classifieds Group bestående af DBA, Bilbasen og Bilinfo. Den ejes i dag af Schibsted Denmark ApS.

"Jeg har solgt mange ting, blandt andet en Land Rover Discovery - eller jeg har faktisk solgt to. Til 100.000 og 200.000 kroner," afslører Karsten Ree.

Sidstnævnte bil udgjorde dermed hans dyreste salg.

Karsten Ree: Det kigger jeg efter nu

Rigmanden har aktuelt ikke nogen aktive annoncer på handelsplatformen. Til gengæld holder han øje med nogle bestemte ting, der er til salg.

"Jeg har lige købt en firehjulstrækker, og den vil jeg gerne have nogle vinterdæk til med en bestemt fælge. Der kan man godt være heldig at finde de rigtig dæk til den rigtige pris i forhold til, hvad det skidt koster fra ny," siger Karsten Ree.
"Der er mange autodele og ældre biler, der er svære at skaffe. Derfor bliver der dælme handlet og byttet indbyrdes i motorsportsmiljøet, og mange af dem er DBA-kunder," vurderer han.

Janni er bedre til at købe end sælge

Karsten Ree har dannet par med Janni Ree siden 2013 - parret bor sammen i Vedbæk, nord for København. Sammen har de blandt andet optrådt i realityprogrammet Karsten og Janni – Kærlighed mod alle odds på Kanal 5. Dog lader det ikke til, at Karsten Rees genbrugsvaner har smittet synderligt af på ægtefællen.

"Janni er bedre til at købe end at sælge," siger erhvervsmanden.
annonce
Selvom Janni Ree ikke er storsælger på DBA, så har hun ifølge ægtemanden en anden metode til at genbruge på.

"Hun har så meget tøj og så mange møbler, men det ikke noget, hun sælger som sådan. Hvis hun gør noget, så bytter hun med sine veninder, men det har jeg ikke forstand på, hvordan foregår," siger Karsten Ree.

Karsten Ree har ejet DBA i perioden 1981 til 2008, hvorefter han solgte virksomheden. Derudover ejer han Ree Park - Ebeltoft Safari, en safaripark på Djursland, samt rejsebureauet Africa Tours.

Få gratis nyheder fra Oldmoneys redaktion

Alt om inflation og prisudvikling. Modtag vores nyhedsbrev en gang om ugenKarsten Ree Janni Ree Den Blå Avis Biler

Vil du dele artiklen?


Kunne du bruge artiklen? Bliv opdateret

Tilmeld dig gratis Oldmoneys nyhedsbrev og hold dig ajour om inflationen i Danmark Læs mere

Læs også

annonce

Vil du være foran når priserne stiger?

Spar penge og investér klogt - bliv klædt på med det gratis nyhedsbrev fra Oldmoneys redaktion Læs mere

Mest læste
Anbefaling

Følg prisudviklingen

Vil du også være først når priserne er på vej op eller ned? Følg Oldmoney på dit sociale medie

Læses lige nu
annonce
Mest omregnede
 • 1.000 kr.
  1950 › 1951
 • 1.000 kr.
  1959 › 1960
 • 1.000 kr.
  1989 › 1990
 • 500 kr.
  1928 › 2024
 • 1 kr.
  1900 › 2024
 • Slå inflationen

  Bliv klogere på investering med Oldmoneys investeringsguides