DKK

Oldmoney graf
Ved du hvor meget 15 kroner i 1969 svarer til i dag?
Med Oldmoney kan du beregne det nu. Skriv beløbet du vil regne fra og vælg hvilke år, du vil omregne imellem. Det var det værd i dag!
Sponsoreret indholdMybanker

Her er Danmarks bedste bank i 2024

71 % af Mybankers brugere nævner prisen som en af de vigtigste parametre, når der skal skiftes bank. (Illustration: Mybanker)
71 % af Mybankers brugere nævner prisen som en af de vigtigste parametre, når der skal skiftes bank. (Illustration: Mybanker)

Lån & Spar Bank topper listen som årets bedste bank, viser årets store undersøgelse fra Mybanker. Kun 62 % vil anbefale deres nuværende bank - færre end nogensinde


Siden 2019 har Mybanker hvert år spurgt sine brugere, hvad de synes om deres bank. I år viser besvarelserne, at 62 % af respondenterne vil anbefale deres nuværende bank - det er den laveste andel, vi har set gennem årene.

"De seneste par år har været kendetegnet ved generelt højere renter som følge af centralbankernes inflationsbekæmpelse. Det har ført til højere renter i bankerne – og oftest større stigninger i udlånsrenter end indlånsrenter – hvilket har været medvirkende til store overskud i bankerne for 2023. Dette har være grobund for en ophedet debat om bankernes overskud, som sammen med de højere renter givetvis spiller ind i bankkundernes faldende tilfredshed med deres bank – hvor et stort flertal dog fortsat er så tilfreds med banken, at de vil anbefale den til andre,” siger cheføkonom Jens Hjarsbech fra bankportalen Mybanker, der står bag undersøgelsen.

Der er naturligvis forskel på fra bank til bank, hvor tilfredse deres kunder er. Målt på hvor mange, der vil anbefale deres primære pengeinstitut, vurderer bankkunderne, at Lån & Spar Bank er den bedste bank i 2024, efterfulgt af Vestjysk Bank på andenpladsen og Nykredit Bank på tredjepladsen.

Hver fjerde overvejer kraftigt at skifte bank

Besvarelserne viser også, at flere og flere overvejer at skifte bank. I år overvejer mere end hver fjerde i høj grad at skifte bank, hvilket er den næsthøjeste andel siden 2019. Højeste andel så vi i 2021, der bl.a. var præget af udbredelsen af negative renter på indlån.

Et bankskifte virker som en oplagt vej til mere tilfredshed med sin bank

Jens Hjarsbech, cheføkonom i Mybanker om årets tilfredshedsundersøgelse

"Det kan virke overraskende, at tilfredsheden er den laveste vi har målt siden 2019, mens der alligevel var en større andel, der overvejede at skifte bank i 2021. Det kan hænge sammen med, at selvom flere er utilfredse i år, så var de negative renter så usædvanligt for bankkunderne i 2021, at det i endnu højere grad satte gang i overvejelserne om at skifte bank,” siger Jens Hjarsbech.

Når bankkunderne overvejer at skifte bank, er den klart hyppigste årsag, at de er utilfredse med bankens priser (altså renter og gebyrer). Hele 65 % af de, der overvejer at skifte bank, har angivet utilfredshed med priserne som årsag. Det er langt over den næsthyppigste årsag, som er utilfredshed med bankens værdier og etik, hvilket 25 % har angivet.
FAKTA

Top 10: Hvilke er de bedste banker i Danmark?

I disse banker vil flest kunder anbefale banken til andre

Rangeret ud fra hvor mange procent af eksisterende kunder, der vil anbefale banken (kan ses i parentes bag bankens navn), er de 10 bedste banker i Danmark i 2024:

Lån & Spar Bank(86 %)


Vestjysk Bank(79 %)


Nykredit Bank(78 %)


Arbejdernes Landsbank(78 %)


Sparekassen Kronjylland(75 %)


Sparekassen Danmark(71 %)


PenSam Bank(69 %)


Sparekassen Sjælland-Fyn(66 %)


Ringkjøbing Landbobank(64 %)


Spar Nord Bank(55 %)


Note: Svar (ja/nej) på spørgsmålet 'Ville du anbefale dit primære pengeinstitut til andre?' kombineret med spørgsmålet 'Hvilken bank anser du for at være din primære?'. Kun banker, hvor der er minimum 45 besvarelser fra Mybankers brugere, er inkluderet.

Kilde: Mybanker

Har du den bedste bank?

Der kan være mange grunde til at skifte bank. Måske skal du købe bolig, måske tilbyder din bank ikke de produkter, du har behov for, eller måske hører du bare aldrig fra din rådgiver.

Indhent tilbud
Andelen, der er utilfreds med priserne, er desuden steget med 10 % siden sidste år, hvor 55 % angav dette som årsag. Det er bemærkelsesværdigt, da de største stigninger i renten allerede var slået igennem i marts/april 2023, hvor undersøgelsen blev foretaget sidst. Men det kan alligevel hænge sammen med, at danskerne nu har haft et år med markant højere renter end tidligere, som for alvor er slået igennem på husholdningsbudgettet, samtidig med den heftige debat om bankernes overskud på baggrund af rentestigningerne.

Dem, der har skiftet bank for nylig, er mere tilfredse

Mybanker har også spurgt bankkunderne, om de har skiftet bank på eget initiativ inden for de seneste fem år. 29 % af respondenterne har svaret, at de har skiftet, og det viser sig, at dem, der har skiftet, generelt er mere tilfredse med banken, end dem, der ikke har. 78 % af dem, der har skiftet inden for de seneste fem år, vil anbefale deres bank, mod kun 55 % af dem, der ikke har skiftet.
TILBUD SPONSORERET

Find din nye bank med Mybanker – få tilbud fra flere banker i én ansøgning

Gør som over 300.000 danskere. Indhent tilbud med Mybanker og find den bedste bank og rådgiver for dig.

Bestil nu
"Et bankskifte virker derfor som en oplagt vej til mere tilfredshed med sin bank,” siger Jens Hjarsbech.

Men når en vej til større tilfredshed er at skifte bank, hvad afholder så folk fra at gøre det?

Video: Hvem er Danmarks bedste bank i 2024?

Traditionen tro har Mybanker igen i år foretaget vores årlige bankundersøgelse. Samlet set viser undersøgelsen en markant nedgang i kundetilfredsheden sammenlignet med sidste år. Men dem, der har skiftet bank inden for de seneste fem år, er meget mere tilfredse end dem, der ikke har. (Video: Mybanker)
"Vi ser en klar tendens til, at dem, der ikke har skiftet bank inden for de seneste frem år, vurderer det som mere besværligt at skifte bank, end dem der har,” siger Jens Hjarsbech.

29 % af dem, der ikke har skiftet bank, tror det vil være besværligt, mens 54 % tror det vil være nemt. Af dem, der har skiftet bank på eget initiativ inden for de seneste fem år, vurderer kun 15 %, at det var besværligt, mens tre ud af fire synes, det var nemt. Denne forskel på personer, der for nylig har skiftet bank eller ej, kommer også til udtryk i besvarelserne af, hvad der afholder respondenterne fra at skifte bank. Dem, der ikke har skiftet inden for de seneste fem år, svarer i højere grad, at det er ‘bøvl’, der afholder dem fra det, som f.eks. at skifte netbank, konti og kort, at det er for kompliceret og uoverskueligt, eller at de skal bruge energi på det.

Priserne er vigtigste - men ikke eneste - parameter i bankvalget

Ligesom priserne topper listen over årsager til, at respondenterne overvejer at skifte bank, topper priserne også listen over, hvad der er vigtigst i valget af bank. 71 % af respondenterne har valgt priserne som en ud af tre vigtigste aspekter ved valg af bank.

"I vores undersøgelse ser vi også, at en bankfilial tæt på ikke er af stor betydning for særligt mange bankkunder. Vi ser desuden, at på trods af stor fokus på og opbakning til bæredygtighed i befolkningen, er det ikke temaer, der spiller ind i folks valg af bank,” siger Jens Hjarsbech.

Kun fire procent af respondenterne vælger engagement i bæredygtighed og FN’s verdensmål som et vigtig parameter, og kun tre procent indikerer adgang til grønne produkter som vigtige.
Jens Uhrskov Hjarsbech er cheføkonom i Mybanker. Han har mere end 15 års erfaring fra bl.a. Nationalbanken, Den Europæiske Centralbank og flere tænketanke. Økonomens erklærede mål er, at gøre privatøkonomi mere tilgængeligt for alle. (Foto: Mybanker)
Jens Uhrskov Hjarsbech er cheføkonom i Mybanker. Han har mere end 15 års erfaring fra bl.a. Nationalbanken, Den Europæiske Centralbank og flere tænketanke. Økonomens erklærede mål er, at gøre privatøkonomi mere tilgængeligt for alle. (Foto: Mybanker) Om Mybankers’ Bedste Bank 2024-undersøgelse
Undersøgelsen er baseret på et spørgeskema, der er udsendt til Mybankers brugerdatabase, samt via andre medier som f.eks. sociale medier. Den er besvaret af ca. 4.200 personer. Besvarelserne er indsamlet mellem 15. marts og 10. april 2024.
Feedback

Hvad synes du?

Tak for din feedback.
Vil du dele din kommentar med redaktionen?
Tak for din hjælp
Du er med til at gøre Oldmoney bedre.
Sponsoreret indholdMybanker
Banker Kundetilfredshed Mybanker Jens Hjarsbech Sponsoreret indhold

Vil du dele artiklen?


Kunne du bruge artiklen? Bliv opdateret

Tilmeld dig gratis Oldmoneys nyhedsbrev og hold dig ajour om inflationen i Danmark Læs mere

Læs også

annonce

Vil du være foran når priserne stiger?

Spar penge og investér klogt - bliv klædt på med det gratis nyhedsbrev fra Oldmoneys redaktion Læs mere

Mest læste
annonce
Anbefaling

Følg prisudviklingen

Vil du også være først når priserne er på vej op eller ned? Følg Oldmoney på dit sociale medie

Læses lige nu Mest omregnede
 • 1.000 kr.
  1950 › 1951
 • 1.000 kr.
  1959 › 1960
 • 1.000 kr.
  1989 › 1990
 • 500 kr.
  1928 › 2024
 • 1 kr.
  1900 › 2024
 • Slå inflationen

  Hvordan får man penge til at gro?

  Bliv klogere på investering med Oldmoneys investeringsguides

  Redaktionen anbefaler