DKK

Oldmoney graf
Ved du hvor meget 15 kroner i 1969 svarer til i dag?
Med Oldmoney kan du beregne det nu. Tast beløbet du vil regne fra og vælg hvilke år, du vil regne imellem. Det var det værd i dag!

Agnes og Røde lejede sig ind for 20 kr. - hvad er det i dag?

Matadors Agnes og Laurits 'Røde' Jensen blev gift i kirken - festen holdt de i lejligheden. Med til bords havde de deres hjertevarme udlejer, Katrine Larsen (Foto: Else Tholstrup/DR)

Matadors Agnes og Laurits 'Røde' Jensen blev gift i kirken - festen holdt de i lejligheden. Med til bords havde de deres hjertevarme udlejer, Katrine Larsen (Foto: Else Tholstrup/DR)


"I skal få den for 20 kroner."

En kendt bemærkning og en kærlig gestus - en slags starthjælp, grisehandler Oluf Larsens velhavende og sympatiske kone, Katrine - spillet af Lily Broberg (1929-1989) - vil yde det nye par fra Korsbæks arbejderklasse, Agnes og Laurits, da de bliver forlovet og skal finde en lejlighed at flytte sammen i.


Året er 1935 og i 9. episode falder replikken i den legendariske tv-serie fra Danmarks Radio, der siden er blevet dansk folkeeje.

20 kroner om måneden i husleje lyder ikke af meget i vores ører - men pengene var mere værd dengang, end de er nu.

En 5'er billigere end sømanden
Så hvad svarer deres husleje på 20 kroner til i dag? Oldmoney regner det ud for dig. Find svaret her, hvor du selv kan gå på opdagelse i Matador-årernes mange priser og værdier.

Sømanden, der boede i Katrines lejlighed inden Agnes (Kirsten Olesen, født 1949) og Laurits (Kurt Ravn, født 1947) flyttede ind, gav til sammenligning 25 kr. om måneden - altså 20 % mere end det unge par måtte slippe hos den næstekærlige udlejer.

Vil du dele artiklen?


Læs også


Vil du være foran,
når priserne stiger?

Spar penge og investér klogt - bliv klædt på med det gratis nyhedsbrev fra Oldmoney


FAKTA

DR's tv-serie Matador (1978) er klassikeren over alle danske dramaklassikere.

Vi følger livet i gamle Danmark 1929-1947 i den søvnige stationsby Korsbæk. Den ambitiøse iværksætter Mads Skjern kommer til byen, og stifter bekendtskab med et provinsielt og klassebevidst samfund.

Instrueret af Erik Balling efter en idé af Lise Nørgaard, der sammen med Paul Hammerich, Karen Smith og Jens Louis Petersen skrev manuskriptet, mens tegneren Arne Ungermann stod for de vignetter, der indleder og afslutter hvert af de 24 afsnit. Musikken er komponeret af Bent Fabricius-Bjerre.


Populært lige nu


Anbefaling

Følg prisudviklingen

Vil du også være først når priserne er på vej op eller ned? Følg Oldmoney på dit sociale medie