DKK

Oldmoney graf
Ved du hvor meget 15 kroner i 1969 svarer til i dag?
Med Oldmoney kan du beregne det nu. Tast beløbet du vil regne fra og vælg hvilke år, du vil regne imellem. Det var det værd i dag!

Magasin

Vi dykker ned i Danmarks pengehistorie og udforsker prisstigninger på alt fra iPhones til kartofler. Følg med, når Oldmoney graver dybere i den udvikling, der påvirker danskernes økonomi.Er du træt af dit arbejde? Måske er der alligevel lys for enden af tunnelen. Med lidt snilde og vedholdenhed kan du inden for en årrække blive økonomisk uafhængig (Grafik: Oldmoney)

Sådan bliver du økonomisk uafhængig

Har du også leget med tanken om at opnå økonomisk uafhængighed? Oldmoneys redaktion har sat sig for at undersøge hvordan. Frigør dig fra økonomisk bekymring med vores trin-for-trin-guide.

Justeringen af Oldmoneys algoritme har fundet sted. På billedet ses Oldmoneys grundlægger, udvikler William Herrik Nielsen på kontoret (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Algoritmen er blevet justeret

I 2022 har store verdensulykker medført tårnhøj inflation. Det afspejles nu også på Oldmoney.

Skal man have ungerne med i biffen, må man tænke på billetpriserne, viser nye tal fra biograferne (Foto: Nordisk Film Biografer)

Prisen på en tur i biografen er steget på få år

Danskere må smide flere penge, hvis de vil ind og se de nyeste film på det store lærred. En biografbillet er steget med en femtedel på blot fire år.

Vi søger din historie!

Har du tabt eller vundet penge på en investering over tid? Så hører vi gerne fra dig.

Steve Jobs præsenterede den første iPhone i 2007. Her et smilende par med deres nye mobiler ved premieren på iPhone 11 Pro i Apple Store på Champs-Élysées i Paris 20. september 2019 (Foto: Apple)

Sådan har prisen på iPhones udviklet sig

Siden lanceringen for 12 år siden af iPhone 3G i 2008 på det danske marked har priserne været stødt stigende. For første gang sammenlignes prisudviklingen justeret for forbrugerprisudviklingen.

For 50 år siden kunne man købe en billet til bare 30 kroner - nu koster den 75 gange så meget (Foto: Flemming Bo Jensen/Roskilde Festival)

Så meget har en Roskilde-billet kostet gennem årene

Er du også vild med rock, øl og beer pong? Så må du betale mere end 10 gange af det, dine forældre og bedsteforældre måtte slippe i de glade 70'ere.

(Grafik: FTF)

Reallønnen falder for alle

Priserne stiger mere end lønnen, og det gælder på både det statslige, kommunale og private område. Reallønnen falder derfor for alle.

Invester dine penge i aktier i stedet for bolig, hvis du vil tjene penge, lyder rådet fra Nordea. Her billede fra middelalderbyen af byhuset Klosteret med omkringliggende ejerlejligheder og butikker i Klosterstræde, København K (Foto: Oskar Herrik Nielsen/Oldmoney)

Bolig er en dårlig investering

Man kan investere i huse - til gengæld den økonomiske er risikoen stor. Tjen hellere dine penge på aktier.

Indikatoren belyser befolkningens syn på den aktuelle og den fremtidige økonomiske situation (Grafik: Danmarks Statistik)

Fortsat stabil forbrugertillid

Forbrugertillidsindikatoren er i februar -0,5 og ligger dermed fortsat på et stabilt niveau. De seneste 6 måneder har niveauet svinget mellem -0,7 og 3,6 med et gennemsnit på 1,4.

Lønudviklingen for kvinder på det danske arbejdsmarked er katastrofal, advarer fagforeningsboss. Her billede fra HK Privats kongres (Foto: HK/Privat)

Mænds løn steg mere end kvinders

I 2010 voksede løngabet mellem mænd og kvinder for første gang i fem år, viser lønstatistik fra HK.

« Forrige side
» Næste side

Vil du være foran,
når priserne stiger?

Spar penge og investér klogt - bliv klædt på med det gratis nyhedsbrev fra Oldmoney


Populært lige nu


Anbefaling

Følg prisudviklingen

Vil du også være først når priserne er på vej op eller ned? Følg Oldmoney på dit sociale medie