DKK

Oldmoney graf
Ved du hvor meget 15 kroner i 1969 svarer til i dag?
Med Oldmoney.dk kan du beregne det nu. Tast beløbet du vil regne fra og vælg hvilke år, du vil regne imellem. Det var det værd i dag!

Prisen på en tur i biografen er steget på få år

Danskere må smide flere penge, hvis de vil ind og se de nyeste film på det store lærred. En biografbillet er steget en del på blot fire år.

En billet, en mellemstørrelse popcorn og en Coca Cola zero. Det løber hurtigt op, hvis hele familien skal i biografen. Det er der en grund til. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er en biografbillet steget med 18 procent, siden 2016 viser en ny opgørelse.

De gennemsnitlige forbrugerpriser i samfundet er i perioden steget med 3 procent, mens de generelle priser på tjenester er steget med 6 procent.

Dermed er biografernes indgangspris steget 6 gange så meget som de generelle forbrugerpriser i samfundet og 3 gange så meget som generelle priser på tjenester i samfundet.

Prisstigningen på 18 pct. betyder, at mens en gennemsnitlig biografbillet kostede 90 kr. i 2016, så koster den 106,2 kr. i 2020. Hvis priserne på biografsbilletter havde fulgt de generelle forbrugerprisers udvikling, så havde billetten kostet 95,4 kr. i 2020.

Prisen var lavest i 1984
Prisen på biografbilletter ramte bunden i 1984 (omkring 55 kroner), men har været stødt stigende siden.


Kilde: Statistikbanken/Danmarks Statistik


Læs også

Kommentarer