Indtast et beløb ovenfor.

Danskere får historisk lav indkomstfremgang

Kilde: AE på baggrund af Finansministeriets Familietypemodel, AE's prognose samt Økonomisk Redegørelse 2010. Illustration: Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Kilde: AE på baggrund af Finansministeriets Familietypemodel, AE's prognose samt Økonomisk Redegørelse 2010. Illustration: Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

I 2011 kan de danske familier se frem til en historisk lav indkomstfremgang - tager man højde for prisstigningen på varer og tjenester, er der tale om en realøkonomisk tilbagegang for de danske familier.

Af Oskar Herrik Nielsen, journalist | Tirsdag 01-02-2011

Årsagen skal findes i de økonomiske konjunkturer og regeringens genopretningspakke, mener Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, i deres analyse som Oldmoney.dk er kommet i besiddelse af.

Alle familier kan således se frem til en indkomstfremgang på under to procent i 2011. Alt afhængig af indkomstniveau svarer indkomstfremgangen til mellem 800 kr. og 6.000 kr. mere til forbrug.

For de danske familier er der tale om en realøkonomisk tilbagegang, hvilket betyder, at forbrugsmulighederne er mindsket - det er en helt ny situation for alle danske familier.


Generelt er den relative indkomstfremgang meget ens for de familier, hvor begge forældre er i beskæftigelse.

Uanset hvilken familietype, der er tale om, har stigningen i rådighedsbeløbet historisk ligget højere, end den gør i 2011. Den store stigning i 2010 skyldes primært skattelettelser, mens den lave stigning fra 2010 til 2011 skyldes de dårlige konjunkturer – med lavere lønstigning til følge.

Klik her for at downloade hele rapporten.